Comunicat de presă - Studenţii UOC s-au clasat pe primul loc la Campionatul Naţional Universitar de Atletism

 

Comunicat de presă

Studenţii UOC s-au clasat pe primul loc

la Campionatul Naţional Universitar de Atletism

 

 

        Echipa Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) a ocupat, în premieră, locul I în clasamentul centrelor universitare, la finala Campionatului Naţional Universitar de Atletism, ediţia 2018, care a avut loc, la sfârşitul acestei săptămâni, la Bacău. Studenţii au obţinut 11 medalii, cinci de aur, cinci de argint şi una de bronz.

        Campionatul Naţional Universitar de Atletism s-a desfăşurat în perioada 27-28 ianuarie 2018 şi a fost organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret  Bacău şi Federaţia Română de Atletism. La competiţie au participat 23 de centre universitare.

 

Cosmin Dumitrache - proba 60  metri garduri, student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) -, Simona Elena Balca -  proba 60 metri garduri,  masterandă în anul I       la FEFS -,  Ionuţ Grecu - proba lungime, masterand în anul I la FEFS -,  Cosmin Trofin – proba 800 metri, student în anul II la FEFS -, şi Adina Amzucu - proba înălțime, studentă în anul I la FEFS - , au fost medaliaţi cu aur. 

 

Radu Costache – proba 60 metri garduri, student în anul II la FEFS şi la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice (FISP) -, Nicoleta Pușcuță - probele 60 metri garduri şi triplusalt, studentă în anul I la FEFS -, Alexandru George Baciu -  proba lungime, masterand în anul I la  FEFS -, şi Ionuţ Grecu  - proba triplusalt -, au obţinut medalia de argint, iar Adrian Boldeanu  – proba 60 metri garduri, student în anul II la FEFS -, bronz. 

 

Cosmin Dumitrache a fost declarat cel mai bun student al competiției, în urma unei performanțe de 8,00 s la 60 metri garduri.

„Sunt foarte mândru de rezultatul remarcabil pe care l-au obţinut studenţii noştri. Îi felicit pentru parcursul lor, pentru valențele practice extraordinare şi pentru aspectele teoretice însușite activ în cadrul cursurilor”, a declarat coordonatorul lotului,  prof. univ. dr. Alin Larion de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UOC.

În anul 2017, studenţii UOC au obţinut 12 medalii de aur, 10 de argint şi nouă de bronz în cadrul campionatelor naţionale universitare şi s-au situat pe locul al VI-lea la Campionatul European Universitar de Handbal. Alina Rotaru a câştigat aurul la Jocurile Mondiale Universitare.

La începutul acestui an,  Alexandru Andrei Bugheanu a devenit campion european la bob 4 persoane.

 

 

 

 

 

Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța,

28 ianuarie 2018

www.univ-ovidius.ro

 

  • IMG_5685
  • IMG_5716
  • IMG_5724
  • IMG_5735
  • IMG_5739
  • IMG_5745
  • IMG_5750
  • IMG_5766
  • IMG_5774