Ştiinţă şi mişcare la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Între 18-20 mai 2017 a avut loc a 17-a Conferinţă Ştiinţifică Internaţională „Perspective în educaţie fizică şi sport” a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (F.E.F.S.) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (U.O.C.). La conferinţă au participat cu lucrări ştiinţifice peste 150 de autori şi coautori din: Arabia Saudită, Bulgaria, Egipt, Franţa, Italia, Irak, Moldova, Oman, Turcia şi Româniaale căror lucrări au fost materializate în 111 articole de specialitate. Organizată sub auspiciile Anului 2017 Ovidius, manifestarea a debutat cu acordarea Distincţiilor de Excelenţă din partea Rectorului Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Prof. univ. dr. Sorin Rugină şi a Decanului FEFS, Prof. univ. dr. Mirela Damian pentru merite deosebite în promovarea şi susţinerea activităţilor educaţionale în U.O.C. următoarelor personalităţi: Primarul Municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, Prof. univ. dr. Florian Colceag, Ministrul Tineretului şi Sportului Marius Dunca.

Activităţile organizate au fost pline de substanţă, realizându-se căi de urmat în educaţie fizică şi sport, sport de performanţă şi kinetoterapie, aspecte sintetizate de personalităţi ale domeniului Rector Prof. univ. dr. Florin Pelin (UNEFS Bucureşti), Preşedintele Senatului, Prof. univ. dr. Cojocaru Viorel (UNEFS Bucureşti), Valerio di Tomaso, (Italia), Gaillard Joel  (Franţa), Hristo Boev (Bulgaria), Halil Taşkin (Turcia), problematici care pot rezolva unele din sincopele apărute în ultimul timp în sportul de performanţă, sau noi modalităţi de  dimensionare a educaţiei fizice şi sportului. (Vezi galerie  http://fefs.univ-ovidius.ro/pagini/galerie-foto-2017).

Între 20-21 mai 2017 a avut loc şi prima ediţie a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale a masteranzilor „Educaţie fizică, performanţă în sport şi kinetoterapie”, o manifestare la care au participat studenţi din următoarele centre universitare: Bucureşti, Bacău, Braşov, Craiova, Galaţi, Târgovişte şi Constanţa, Italia şi Turcia, 45 de studenţi susţinând lucrări de cercetare cristalizate într-un volum al conferinţei care propune modalităţi de verificare a noutăţilor ce pot fi integrate în domeniul ştiinţei sportului. De menţionat este faptul că, prin participarea studenţilor din Italia şi Turcia, conferinţa studenţească a devenit internaţională, o premieră pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. 

După participarea studenţilor la conferinţele studenţeşti de la Bucureşti şi Galaţi, a treia participare a studenţilor F.E.F.S. la activităţile ştiinţifice din acest an a fost înregistrată la Bacău, între 18-19 mai 2017. Au participat Nechita Georgiana, Albu Vlad şi Ţecu Adelin care au prezentat lucrări ştiinţifice cu teme din sportul de performanţă şi kinetoterapie. De remarcat faptul că cei trei studenţi au fost recompensaţi cu Diplome de participare şi, datorită temelor de impact pe care le-au susţinut public, au primit din partea organizatorilor Diplome de Merit.